De familie Mastboom

De familie Mastboom

Henri Mastboom, de laatste bewoner van het Mastboomhuis, blijft kinderloos. Hij laat het huis na aan de Mastboom-Brosens Stichting, als ode aan zijn – in zijn ogen – voorname bloedlijn.

De zoon: Henri Mastboom

Geboren aan de Dorpsstraat 44 in Oud Gastel. Een pientere jongen, voorbestemd om zijn vader op te volgen als burgemeester van het dorp. Als die post aan Henri voorbijgaat, stort hij zich op het behoud van het familiebezit. De landerijen, boerderijen en aandelen. Het huis en alles er in.

De moeder: Marie Brosens

Zonder twijfel de meest bepalende persoon in het leven van Henri. Ze verliest haar eerste kindje, een dochter, na acht maanden zwangerschap door een val van de trap. Als ze opnieuw zwanger raakt, is ze uiterst voorzichtig, een voorbode van een overdreven behoedzame opvoeding.

De vader: Antoon Mastboom

Op zijn 29e treedt Antoon aan als jongste burgemeester van Nederland. Hij combineert zijn ambt met talloze functies. Dijkgraaf en lid van de Provinciale Staten. Bestuurslid van verenigingen en stichtingen. Commissaris en directeur bij een handvol ondernemingen.

 

Gerelateerde artikelen

Henri Mastboom

Met de dood van Henri kwam er een einde aan dit vooraanstaande West-Brabantse geslacht.

Marie Brosens

Moeder van Henri, dochter van een voorname familie uit het Belgische Hoogstraten.

Antoon Mastboom

Vader van Henri, burgemeester van Oud Gastel. Drukt een stevige stempel op het dorp.

Maak mee hoe het verhaal achter het Mastboomhuis zich ontvouwt.

INSTAGRAM

FACEBOOK