De boeken

Veelomvattend: dat is het Mastboomhuis. Onmogelijk om in één boek vast te leggen. Daarom doen we het in meerdere boeken. Uitgegeven door De Mastboom-Brosens Stichting, in de geest van Henri Mastboom.

Alles uit de kast

De garderobe van het Mastboomhuis

€ 12,5020239789082532418128 pagina'skleur

Grasduinen in de garderobe van de familie Mastboom-Brosens. Een unieke verzameling, met zowel pronkstukken als het alledaagse. In dit boek delen twee modehistorici hun ontdekkingen, met tal van nieuwe inzichten.

‘Alles uit de kast' toont het dagelijkse leven, hoe mensen zich kleedden, en hoe zij die kleding repareerden en vermaakten. Weijkamp: "We hebben textiel vastgehouden dat we nooit eerder hebben gezien."

Aan deze uitgave werkten mee: Birthe Weijkamp, Nelleke Honcoop (auteurs) Frans Strous (fotografie) Ton Homburg, Béla Zsigmond (ontwerp) Jeroen Grosfeld, Helma van der Holst (redactie)

Verkrijgbaar bij:
Online: Bol.com (bijkomende verzendkosten)
Breda:
De Vrije Boekhandel, Van Kemenade & Hollaers, Stedelijk Museum Breda
Oud Gastel: Balie Mastboomhuis, zie openingstijden

Tegen de tijd

Het Mastboomhuis

€ 5,002016978908253240144 pagina'skleur

Een rondleiding in drukvorm. ‘Tegen de tijd’ opent alle deuren, om te vertellen over het zichtbare en verborgene. Bladerend van vertrek naar vertrek, reis je door het leven van een vooraanstaande familie in vervlogen tijden.

‘Tegen de tijd’ gaat in op de bouw van het Mastboomhuis, de functies van de vertrekken, en de conservering van het pand en de inventaris. Verstrooid door het boek lees je over sleutelmomenten in het leven van de laatste bewoner.

Aan deze uitgave werkten mee: Jeroen Grosfeld, Paul Stekelenburg (auteurs) Frans Strous (fotografie) Ton Homburg, Béla Zsigmond (ontwerp)

Verkrijgbaar bij:
Oud Gastel: Balie Mastboomhuis, zie openingstijden

Voor Henri Mastboom

In opdracht van Henri Mastboom richt De Mastboom-Brosens Stichting zich op het in stand houden van de herinnering aan zijn familie en het daarmee verbonden culturele erfgoed. De stichting geeft boeken uit in lijn met deze wens. Middels het Mastboomfonds steunt de stichting gerelateerde initiatieven, aankopen, projecten en onderzoeken.