Uit ons gastenboek

Uit ons gastenboek

Sinds de heropening op 23 april 2016 hebben al veel bezoekers de weg naar het Mastboomhuis weten te vinden. Lees hier enkele reacties uit ons gastenboek.

15 mei 2016

Ondergedoken in de Brabantse Geschiedenis.En ons verbaasd over geconserveerde tijd in dit huis. Een geweldige manier om deze koude Pinksterdag door te brengen. En de koffie is heerlijk. Y. en G.

Bijzonder om een stap terug in de tijd te maken. Alles is zeer mooi geconserveerd. Peter – Joke Buijs

Hartelijk dank voor de uitleg. We hebben ervan genoten. Succes verder. Fam. Abels en Fam. Keyzer

Prachtig. De hele 20ste eeuw trekt aan je voorbij. Dieter Verbeek, Sprang – Capelle

14 juni 2016

Een oprecht ensemble, geconserveerd en de tijd stilgezet. Wat een enorme opgave om dit wankele evenwicht te behouden. Met name de zwakste onderdelen, textiel en de schuur achter. Zal een uitdaging opleveren. Het niet mooier maken dan het is in tegenstelling tot het voortgaande verval door de tand des tijds.

Geweldig! Josien Verdegaal, restaurator textiel

Wat een mooi geconserveerd huis! Een sfeervolle plek waar de tijd op zeker moment is stil gezet. Het geeft een goed beeld van het leven van deze familie in die tijd. Fijn om hier met ons groepje ‘Engelen van Kasteel Heeze’ te vertoeven.

F. Thijssen

zondag 19 juni 2016

Zeer de moeite waard. Zeer indrukwekkend. Griezelig voor de dienstmeisjes. Wij moeten er niet aan denken.

Gym club Etten-Leur

26 juni 2016

Bij de bevrijding van Oud Gastel was mijn vader ingedeeld bij de Polen en heeft dan ook bijgedragen om de stad te bevrijden. Het is dan ook heel leuk om hier weer terug te zijn. Mijn dochter Jopie heeft (-) met de kleurwedstrijd gewonnen. Het komt allemaal bekend voor ondanks dat ik niet zo oud ben. Het is mooi om mijn kinderen te laten zien hoe dingen vroeger waren en hoe men leefde. Mijn dank gaat uit naar het team die ons alles heeft laten zien en veel hebben verteld.

Hoogachtend fam. Riemens

10 juli 2016

ik ben Carmen

en ik heb de

prijs gewonnen

en ik vond

het leuk

en ik ben

7

24 juli 2016

Een lang weekendje Breda. Gisteren waren we uit in Oudenbosch, o.a. de Basiliek. Daarna, nee, daarvoor naar het Arboretum (heel mooi). Daar een foldertje meegenomen over het Mastboomhuis. Vandaag dus ……. speciaal! Hiernaartoe. Eerst het filmpje en daarna de rondleiding. Héél interessant en bijzonder dat iemand zóóó zuinig/gierig kan zijn!Het lijkt ook al veel langer geleden, uit de Middeleeuwen bijvoorbeeld. Dank voor de rondleiding door de vriendelijke vrijwilligers.

Marjanne v.d. Oever, Hazerswoude dorp

Rien Hamer, Voorburg

Het is een uniek fenomeen om een huis in authentieke staat in stand te houden, met alle onvolkomenheden van dien. Ik vind het super om als Stichting de laatste wens van de heer Mastboom uit te voeren. Bijzonder is dat alle kasten gevuld zijn met serviesgoed, linnengoed, boeken. Alles is (zo te zien) compleet! Een geweldige ervaring om een stap terug in de tijd te doen. Dank aan de mensen voor de goede uitleg, de rust om alles te vertellen en aan ons te laten zien. Leuk om mee te maken. Ik kom een keer terug om de ervaring met anderen te delen.

Rina Houg – Franken

 

Maak mee hoe het verhaal achter het Mastboomhuis zich ontvouwt.

INSTAGRAM

FACEBOOK